hoangminh_mz
New Member
- Joined
- Sep 28, 2017
- Messages
- 515
- Reaction score
- 0
Đồ tây nó ko dùng nước chấm, nhưng nó hốc muối hẳn vào đồ ăn khi ăn.d3adc3II said::stick:
lol sao quan điểm của bạn ngược hẳn mình thế nhỉ, đồ tây bạn nói là nước nào mà ăn mặn hơn VN? Mà nói về ăn đồ tây, tàu, nhật thì chắc mình ăn nhiều hơn đồ Việt vì 16 năm nay ít về VN
Và Nhật ăn vị ngọt là nhiều chứ ko mặn, đồ Tây lạt, béo và hầu như ko dùng nước chấm.
Bạn cân đối xem tổng lượng muối nó như nào, đừng chỉ vào món chính khi được serve. Thử ăn các món soup khai vị của nó xem 1 chén soup đó có mặt quá lượng muối cần dùng cho 1 khẩu phần ko nè.
Lấy Data ra nói nhé
https://www.foodnavigator.com/Articl...intake-say-BfR
"Sodium is a vital nutrient and is necessary for the body to function. However the average daily salt consumption in the western world (between 10 and 12 grams) vastly exceeds maximum recommendations from WHO/FAO of 5 grams per day."
https://e.vnexpress.net/news/news/vi...g-3465675.html
Researchers found that the average daily intake in Vietnam is 9.4 grams, while the WHO advises an adult should have no more than 5 grams of salt per day.
https://www.fda.gov/consumers/consum...t-youre-eating
The goal is to help consumers gradually reduce their daily sodium intake to 2,300 milligrams (mg) per day. That’s about roughly one teaspoon of salt, the daily consumption amount recommended in federal dietary guidelines. Today, Americans consume an average 3,400 mg per day—almost 50 percent more than is generally recommended. That’s putting their health at risk.
*3400mg natri ~ 9g muối
Nói một cách ngắn gọn, khẩu vị trung bình của các quốc gia đều có độ mặn hơn ít nhất gần gấp đôi lượng muối khuyến cáo từ WHO. Nên đừng bao h bảo VN ăn mặnhttp://www.worldactiononsalt.com/wor...on/asia/japan/
In Japan, salt intake of population has increased from 10.7g to 11g per a day in the latest data for the first time in ten years. Experts warn that the Japanese are becoming the most 'salt-friendly' people in the world and point out it is imperative to involve the food industry to reduce salt intake.